karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Om sorg och saknad när det ofattbara händer

Publicerad 2016-07-26 16:51:58 i

6 oktober 2011 befinner sig filmregissören Daniel Lind Lagerlöf i Bohuslän för att leta inspelningsplatser till Fjällbackamorden. Plötsligt är han borta. Hans kamrater som är med honom letar, men tvingas kalla på polis. Inte heller de hittar ett spår av honom. Teorin är att han halkade på en klippa och sveptes ut i havet.
 
Om detta skriver Lind Lagerlöfs änka Malin Lagerlöf i Dagbok från ditt försvinnande. Boken är skriven i du-form och riktar sig alltså till den försvunne maken. Hon tvingas inse att den make hon talade med bara en kort stund före hans försvinnande är borta för alltid. Hon står ensam med tre barn, varav det yngsta bara är några månader gammalt. Vad gör man? Hur överlever man?
 
Jag gillar den här boken, för den är så verklig. Malin Lagerlöf skyggar inte för att berätta om hur ofattbart jobbigt det är, och hur hon liksom inte är med i verkligheten till att börja med. Samtidigt vågar hon berätta om hur hon så småningom får tillbaka glädje i livet, parallellt med saknaden förstås. Och hur hon till och med inser att det kan finnas saker som har sin fördelar nu. Som att hon och barnen ofta kan hälsa på hennes syster i Värmland, dit Daniel ogärna reste. Som att hon nu kan ta med barnen till London, som Daniel inte gillade.
 
Malin Lagerlöf berättar också om det fantastiska skyddsnät hon har i början. Hur hennes släktingar och vänner gör ett schema för att någon alltid ska finnas där, och hur de liksom avlastar henne allt som behöver göras. Men också om den dag då hon inser att så här kommer det att vara i fortsättningen - hon och barnen, utan Daniel.
 
Den här boken är ganska tunn, drygt 200 sidor, men jag tycker det ryms mycket innanför pärmarna, och man blir helt klart berörd av boken. Rekommenderas för läsning!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela