karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Ruth Galloway i gammal god form

Publicerad 2017-08-09 22:08:00 i Allmänt,

Dolt i mörker är den nionde boken i Elly Griffiths deckarserie om rättsarkeologen Ruth Galloway, polisen Harry Nelson och personerna runt dem. Jag gillar verkligen den här serien, men förra boken, En kvinna i blått tyckte jag inte var riktigt så bra som Griffiths böcker brukar vara. Jag tyckte att mordmotivet kändes lite sökt, även om det alltid är en njutning att läsa de här böckerna. Därför är det roligt att konstatera att den nya boken presenterar Ruth Galloway i högform igen. Det är så här Griffiths deckare ska och brukar vara!
 
Man hittar ben från en människa i en gammal kalkstenstunnel i Norwich. Ruth Galloway konstaterar att benen inte, som man trott, är medeltida, utan tvärtom från modern tid. Harry Nelson börjar undersöka saken.
 
Under en kort tid försvinner tre kvinnor, och två hemlösa män hittas mördade. Har fallen ett samband med varandra? Och är ryktena om ett underjordiskt samhälle i gångar och tunnlar i underjorden sanna? En av de försvunna kvinnorna är dessutom sambo med en av Nelsons kollegor, vilket lägger extra bränsle på elden när det gäller att hitta kvinnorna. Men är det redan för sent?
 
Idén med ett underjordiskt samhälle är intressant. Ja, i många storstäder är det ju tydligen så att utslagna och hemlösa bor så. Men här spekuleras det också om underjordiska samhällen med lyx för besuttna personer.
 
Vi får också möta ett antal hemlösa personer och uppleva hur deras liv kan se ut.
 
Här har vi som sagt en riktigt bra Ruth Galloway-deckare. Kul, och njutbart att läsa.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela