karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Snygg och spännande deckardebut i småstadsmiljö

Publicerad 2017-08-05 16:59:24 i Allmänt,

Annabelle verkar vara Lina Bengtsdotters debutdeckare, och för att vara en sådan är den imponerande. Bengsdotter skriver om sin födelseort Gullspång, där sjuttonåriga Annabelle försvinner en dag. Hennes föräldrar, polisen, MIssing People, alla letar de efter Annabelle.
 
Charlie Lager är kriminalinspektör på Nationella operativa avdelningen i Stockholm, och skickas av sin chef till Gullspång för att ta reda på mer om Annabelles försvinnande. Vad få vet är att Charlie själv växte upp i Gullspång, och att hennes uppväxt där verkligen inte var någon drömtillvaro. Medan hon förhör Annabelles kompisar, lärare och andra på den lilla orten, brottas hon med minnen från sin egen barndom i Gullspång, och får kanske reda på mer än hon vill veta...
 
Den här boken är lättläst och flyter på, och samtidigt finns där en lite kuslig stämning. Jag gillar den, och Bengtsdotter lyckas hålla spänningen vid liv. Det är inte förrän ganska sent i boken som man börjar ana hur saker i dåtid och nutid hänger ihop. Å andra sidan får man itne riktigt allt helt klart för sig förrän på allra sista sidan. Snyggt gjort!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela