karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Äntligen är Roy Grace tillbaka

Publicerad 2017-12-09 15:07:00 i Allmänt,

Ja<g har berömt Peter James och hans böcker om kriminalintendent Roy Grace i Birghton förut, och nu gör jag det igen. Hans böcker är spännande, välskrivna och liksom trivsamma, trots att det handlar om ond, bråd död. Nu har tolfte delen i serien om Roy Grace kommit. Den heter Älska dig till döds.
 
Jodie Bentley har alltid velat blir rik. För att uppnå det gifter hon sig med rika män som hon sedan tycker att hon behändigt kan göra sig av med. Men det går ju inte alltid som hon planerat. Det finns jubarn, testamenten och andra missräkningar med i bilden. Så Jodie fortsätter att leta.

Roy Grace inser att det kanske finns en så kallad svart änka i Brighton, alltså en kvinna som dödar män. Samtidigt är han inte nöjd med upplösningen på sitt förra fall, och så händer det oväntade saker i utvecklingen av historien om hans exfru, Sandy, som varit försvunnen i tio år, men nu ligger i koma på ett sjukhus i Tyskland.

Det här är alltså tolfte boken om Roy Grace & co, och jag ser gärna att det blir fler. Några andra kedjeskrivande deckarförfattare börjar jag tröttna så smått på, men inte Peter James.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela