karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Underbar titel på annorlunda bok

Publicerad 2017-02-14 17:12:00 i

Tänk er en bok som heter Problemet med får och getter. Det kan man ju bara inte motstå, eller hur? Boken är skriven av Joanna Cannon, och utspelar sig i en förort i engelska Midlands i mitten av 1970-talet. Huvudpersoner får väl sägas vara de två tioåriga kompisarna Grace och Tilly. Men alla andra som bor på deras gata spelar också viktiga roller i boken. 
 
Som någon recensent skrev; det här är en skickligt berättad, spännande, rolig och samtidigt skrämmande roman som råkar innehålla en mordutredning. Ja, en sorts mordutredning i alla fall. Det är nämligen Grace och Tilly som ägnar sommarlovet åt att dels finna Gud, dels ta reda på varför och vart deras granne mrs Creasy tagit vägen, och huruvida hon blivit mördad - och i så fall av vem? De går runt och pratar med grannarna, som alla verkar ha något att dölja. Flickorna pusslar och funderar, samtidigt som de leker, blir osams, äter kex och pudding hos grannen, blir sams igen, söker Gud som sagt, och till sist hittar Jesus på ett stuprör. Eller är det Brian Clough? Och vad var det egentligen som hände för nio år sedan i kvarteret? Och var kommer fåren och getterna in?
 
Det här är en annorlunda men välskriven bok. Jag tyckte den var klart underhållande även om jag kanske tyckte att slutet blev lite av en spänd förväntans upplösning i intet. Men boken är absolut läsvärd!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela