karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Mysig berättelse i Ceylonmiljö

Publicerad 2017-01-22 10:33:45 i

Teodlarens hustru avDinah Jefferies är en mysig bok. Det är kanske inte precis Nobelprisklass på den, men den är välskriven och helt okej i sin genre.
 
Det är 1913 och nittonåriga Gwendolyn Hooper stiger av båten på Ceylon, där hon ska möta sin nyblivne make, som driver en teplantage där. Men när hon kommer till plantagen är det inte som hon väntat sig. Laurence är inte den kärleksfulle man hon gift sig med, och livet på teplantagen är inte riktigt vad hon väntat sig. Hon tillbringar mycket tid ensam, med att utforska plantagen, oh hon finner en del saker som gör henne frågande. En gammal brudklänning. En övervuxen, försummad grav. Det ligger hemligheter i luften.
 
När det så i alla fall börhar kännas bättre, och Gwen och Laurence börjar hitta tillbaka till varandra, då är Laurences syster Verity ett problem. Varför tillbringar hon så mycket tid med dem? Varför verkar hon inte vilja ha ett eget liv, med man och barn? Och hur sköter hon egentligen hushållet när Gwen ligger sjuk?
 
Gwen blir gravid, och framtiden ser ljus ut. Men vid själva förlossningen tvingas hon fatta ett livsavgörande beslut. Hur hon än gör kommer någon att drabbas. Hur ska hon välja?
 
Man kan tycka att det som är den här bokens stora dilemma inte är så dramatiskt, men då ska man tänka på att boken utspelar sig för över hundra år sedan, och faktum är att nog ett och annat ögonbryn skulle höjas idag också, om det hände som händer Gwen.
 
Som sagt ovan, en trevlig bok, absolut värd att läsas.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela