karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Feelgood i Cornwall

Publicerad 2017-07-16 14:21:00 i Allmänt,

Jag hade räknat med att köpa ett gäng böcker under vår semester; därför tog jag inte med mig så många. Men det visade sig att vi dels inte körde i några storstäder precis (vårt eget val) och att det ser ut i England och Skottland precis som i Sverige - alla köper sina böcker på nätet, och de fysiska boklådorna är på väg att försvinna. Tråkigt men sant. När vi var inna för at tproviantera lite på ett Sainsbury passade jag därför klokt nog på att binkra upp med ett gäng paperbacks. Urvalet var ju inte fantastiskt, så det blev feelgood och lite spänning. Helt okej, men fyra feelgood på rad blev kanske lite för mycket... Mer om det.
 
Den första boken från Sainsburyhyllan var The Cornish Guest House av Emma Burstall. Den handlar om det lilla fiskeläget Tremarnock i Cornwall. Jag insåg när jag läste boken att detta nog var tredje delen i en serie, men det var inga problem att läsa den fristående.
 
Vi möter Liz och hennes dotter Rosie, Liz make Robert (som inte är Rosies pappa), som driver en restaurang i Tremarnock, och ett flertal grannar och vänner till dem. Så flyttar ett nytt par in i byn med sin lille son. De har köpt byns gästgiveri, och planerar att driva ett flott B&B där. Kommer de att hota Robertts restaurang, eller kan de ha nytta av varandra?
 
Och är det något skumt med det nya gästgivarparet? Vrför verkar frun, Tabitha, så skygg och tillbakadragen? Och är hennes man Luke inte lite väl hjärtlig och hjälpsam?
 
Diverse förvecklingar leder oss fram till ett förhållandevis lyckligt slut, precis som det ska vara i feelgoodböcker. Ingen superhöjdare, men helt okej semesterläsning.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela