karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Sista engelska semesterboken

Publicerad 2017-07-23 11:07:29 i Allmänt,

One little mistake av Emma Curtis är den sista av de fyra böcker jag köpte under semesterresan i England och Skottland. Den handlar om Vicky som lever ett fantastiskt liv med en älskad make och tre fantastiska barn. Men Vicky vill ha bara lite till, lite bättre. De bor i ett fint hus, men när ett annat hus blir till salu ser Vicky det som drömhuset. Hon hinner slinka dit på visningen som hennes väninna Amber håller i medan hennes yngste sover. Det är ju bara ett par kvarter bort, och hon kommer inte att vara borta mer än en kvart. Och Josh sover ju alltid så bra. Visst kan hon lämna honom den lilla stunden.
 
Men det skulle hon förstås inte gjort. Det var hennes första misstag. När hon kommer tillbaka befinner sig en inbrottstjuv hemma hos dem, och han har Josh i famnen. Tjuven flyr dock, och Josh är oskadd. Men kan Vicky berätta sanningen, att hon lämnade sin ettåring ensam? Den enda hon vågar anförtro sig åt är Amber, hennes bästis. Det var hennes andra misstag, även om titeln på boken antyder att hon bara begår ett misstag.
 
Det här är början till slutet på det perfekta liv Vicky levt. Nu verkar allt gå fel. Kan hon någonsin få tillbaka det hon haft?
 
Det här är en feelgood med lite svärta i. Vad händer om vi gör ett enda litet misstag, som vi inte tror ska betyda något, och så visar det sig vända upp och ner på hela vårt liv? Det får en faktiskt att fundera en del, och den här boken är på många sätt rätt läsvärd.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela