karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Spännande men lite märklig bok

Publicerad 2017-06-13 10:59:20 i Allmänt,

Hon som kom före av JP Delaney sägs vara en psykologisk thriller, och jo, det kan man väl hålla med om. Den är spännade, och det är definitivt psykologi med i bilden. Men jag vet ändå inte. Jag blev lite besviken på det lite öppna och obeslutsamma slutet. Jag tyckte sådär om den här boken.
 
I fokus står ett högteknologiskt och spektakulärt hus. Den som vill flytta in som hyresgäst i huset måste följa ett antal mycket speciella regler som ägaren till huset satt upp. Det är över 200 mycket detlajerade regler, till exempel om vad man får förvara i huset. ÄNdå finns det männsiskor som vill bo där. Den första vi träffar är Emma, som varit med om ett inbrott, och därför tilltalas av alla de säkerhetsåtgärder som finns i huset. Vi får följa Emma växelvis med Jane som flyttar in i huset en tid senare. Hur lång tid senare är lite oklart.
 
Snart blir Jane fascinerad av Emma och hennes öde, och försöker ta reda på mer, något som inte ses med blida ögon av hennes hyresvärd. Jane märker snart att hon och Emma har mycket gemensamt. Är det därför hon blivit utvald att bo i huset?
 
Boken är som sagt spännande till största delen, men någonstans tappar författaren bort slutet tycker jag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela