karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Lisa Jewell skriver en thriller

Publicerad 2018-03-13 21:31:11 i Allmänt,

Jag har skrivit det förr, och jag skriver det igen. Lisa Jewell blir faktiskt bara bättre och bättre. När jag började läsa henne var det feelgood för hela slanten. Ralphs party, Typ trettio och några till. Sedan blev hon allvarligare, med betydligt mer svärta. Särskilt fastnade jag för Fågelburen men även Flickorna i parken, Syskonmakaren, Jag fann dig och Den tredje hustrun visade på att Jewell utvecklats, tycker jag. Nu kommer hon med en mer renodlad thriller, och det gör hon med den äran. Och sen var hon borta är riktigt spännande, och jag sträckläser de dryga 300 sidorna.
 
Ellie är en ganska vanlig femtonåring. Hon är kär, hon förbereder sig för ett stort matteprov, och allt är ganska bra. Men en dag försvinner hon, och hon kommer inte tillbaka. Hennes mamma Laurel kan aldrig komma över dotterns försvinnande, som får effekten att familjen splittras. Laurel och Paul skiljer sig, och Ellies syskon flyttar hemifrån så snart de kan. Men Laurel slutar inte hoppas. Så småningom, tio år efter Ellies försvinnande, försöker hon gå vidare, och träffar en ny man, som hon faller handlöst för. När hon får träffa hans nioåriga dotter Poppy, är hon kusligt lik Ellie. Vad hände egentligen med Ellie, och vilka är Floyd och Poppy?
 
Man sträckläser somsagt för att få veta vad som egentligen hände. Det är spännande, det är hemskt och det är bra! Man kan inte låta bli att dundera på hur man själv hade reagerat om man varit i Laurels situation.
 
Lisa Jewell gör det alltså igen. Kul med en författare som vågar utvecklas, och inte skriver samma bok om och om igen.
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela