karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Sharon Bolton tillbaka med isande spänning

Publicerad 2018-11-30 19:02:06 i Allmänt,

Jag älskade Sharon Boltons båda senaste böcker, Små svarta lögner och Dödsdömd. De var riktigt bra! Riktigt den klassen kanske jag inte tycker att hennes allra senaste, Hantverkaren, håller. Men då utgår jag från en hög nivå. För visst är det här både väldigt, väldigt spännande och riktigt, riktigt bra.
 
Florence Lovelady inleder sin poliskarriär med att sätta fast begravningsentreprenören Larry Glassbrook, som gjort något så fruktansvärt som att begrava barn levande. Trettio år senare kommer Florence tillbaka till staden Sabden för att vara med om Glassbrooks begravning. Då börjar det hända saker. Saker som inte borde kunnat hända, om Larry Glassbrook var den skyldige. Är det möjligt att fel person suttit i fängelse för det bestialiska brottet? Och varför erkände Glassbrook i så fall brottet?
 
Det handlar också en hel del om svartkonster och häxeri, och jag brukar vara tveksam till sådant, men Bolton löser det så att det blir trovärdigt till och med för mig. Inte illa!
 
Som sagt, kanske inte riktigt lika bra som de två föregående böckerna, men ändå riktigt hög klass!
 

Vardagsstök på hög nivå tröst för icke-pedanten

Publicerad 2018-11-30 18:52:17 i Allmänt,

En dag när det var osedvanligt lite att göra på jobbet, och jag hade pass i lånedisken så jag måste vara på plats, började jag bläddra i boken Orka torka - Family living, the true story. Jag hade hört talas om boken och läst lite på facebooksidan, men nu blev jag fast.
 
Det är ju ingen bok att sträckläsa precis, och det är mest bilder i den. Vad folk gör är att visa upp vardagsstöket på bild, som motvikt mot alla fantastiska heminredningsreportage och facebookbilder på perfekta hem som man bombarderas med.
 
Och det är kul. Ett tag. Men man blir lite mätt. Och sen kan man inte låta bli att undra om det inte är lite riggat i alla fall. Jag är ingen pedant, men det här är väl att ta i? 
 
Men det är en kul bok att bläddra i, och man blir lite stolt över vilken låg stöknivå man har, trots allt, om man jämför med de här bilderna...
 

Mysig feelgood om kampen för ett bad

Publicerad 2018-11-30 18:41:54 i Allmänt,

Konsten att hålla sig flytande av Libby Page är en riktigt mysig roman. Jag var lite tveksam först, men jag tycker att boken växte vartefter man läste den.
 
Boken har två huvudpersoner. Åttiosexåriga Rosemary, som har bott hela livet i Brixton, och som simmar i utebassängen varje dag. Hennes man har dött, och även väninnorna börjar försvinna. Rosemary känner sig ensam. Men i bassängen känner hon sig hemma och i sitt rätta element.
 
Kate är nyinflyttad i Brixton. Hon är journalist på lokaltidningen, och får mest skriva om bortsprungna katter och hundar. Men så får hon i uppgift att skriva om utebassängen.
 
Så småningom blir Rosemary och Kate vänner, och de kämpar tillsammans för sitt älskade bad. Det är ett härligt persongalleri i övrigt också, och man blir glad av den här boken. Feelgood på hög nivå!
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela