karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Två delar spänning, en del feelgood, typ

Publicerad 2018-11-19 18:45:41 i Allmänt,

Huset i Hamptons av Tasmina Perry verkar till en början vara en vanlig feelgood. Jem och hennes man får chansen att vara med och dela ett sommarhus i fashionabla men svindyra Hamptons utanför New York med tre andra par.  Det är en riktigt lyxtillvaro. Men snart upptäcker Jem att förra sommaren drunknade en kvinna i poolen som hör till huset. Resten av gruppen säger att Alice hade psykiska problem. Dessutom kunde hon inte simma, så det var definitivt en olyckshändelse. Men Jem känner att de döljer något för henne.
 
Hon får kontakt med en thrillerförfattare, som också undrat en del över dödsfallet förra sommaren. Han vill gärna utforska vad som hände, och anställer Jem som sin assistent. Jems man Nat blir irriterad; för honom är det viktigt att inte göra någon i huset missnöjd. Men Alice kan inte släppa tanken på att något är väldigt fel.
 
Ganska snart övergår feelgoodkänslan till en känsla av spänning. Det är ingen fantastiskt bok, men ett gott hantverk, och en bok som är helt okej för några timmars avkoppling.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela