karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

En helt vanlig familj där det otänkbara händer

Publicerad 2018-09-06 10:17:55 i Allmänt,

En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson handlar om tonåriga Stella och hennes föräldrar, Adam och Ulrika. De bor i Lund, har det bra ställt, och det mesta verkar idylliskt. Men en kväll får Adam och Ulrika ett telefonsamtal. Stella sitter i häkte, misstänkt för mord. Hur klarar man det? Hur långt är man beredd att gå för att hjälpa sin dotter? Och hur väl känner man egentligen varandra i en familj? Och kan sådant här hända i en helt vanlig familj, eller är de inte så vanliga som de tror?
 
Boken är uppdelad i tre delar. Först får vi följa Adams berättelse, sedan Stellas och till sist Ulrikas. Bit för bit får vi veta vad det egentligen var som hände den där kvällen på en lekplats i Lund.
 
Jag gillar den här boken. Den påminner en del om Malin Persson Giolitos bok Störst av allt, även om Giolitos bok har ännu mer rättegångsperspektiv. Det är intressant att få följa de olika huvudpersonernas berättelser; man får liksom samma händelser ur olika personers perspektiv, och det kan verkligen skilja sig åt.
 
Slutet kommer på sätt och vis överraskande, men ändå inte, eftersom man liksom har jobbat sig fram emot det genom boken.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela