karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Roy Grace är tillbaka!

Publicerad 2019-02-18 21:55:01 i Allmänt,

Jag gillar verkligen Peter James deckare med kriminalintendent Roy Grace i huvudrollen. Den trettonden i ordningen, Du måste dö, är inget undantag.
 
Peter James intriger är nästan alltid spännande och oförutsägbara, och dessutom löper det en bihistoria som handlar om Roy Graces eget liv. Hans exfru Sandra var först försvunnen i ett antal böcker, sedan dök hon mystiskt upp i Tyskland, och hade en son som Roy Grace inte kände till. Han fick så småningom reda på både att Sandy levde och at than hade en hittills okänd sobn. Detta tog alltså sisådär tio böcker att skildra, och det är alltså bara en bihistorias. I den här boken har Sandy begått självmord, och ber Grace ta hand om Bruno, sonen. Det är fortfarande spännande att följa den här historien också.
 
Annars handlar boken o m Lorna Belling, som är på väg att lämna sin man för sin stora kärlek. Men något går snett, fruktansvärt snett, inte bara för henne, utan också för den man hon planerade att leva ihop med. Hans hela karriär står på spel om han inte tänker kvickt.
 
Det här är Peter James i vanlig god form. Man brukar alltid kunna lita på att hans böcker är spännande bladvändare.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela