karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Spänningsroman om försvinnanden och relationer

Publicerad 2018-08-05 16:22:00 i Allmänt,

Silvervägen är Stina Jacksons debutbok, och som sådan är den ganska imponerande. Den kallas spänningsroman, men kunde utan vidare ha betitlats thriller eller till och med deckare. Skillnaden är jju inte så stor.
 
För tre år sedan försvann Lelles sjuttonåriga dotter Lina spårlöst. Lelle är fortfarande alldeles förtvivlad, och tillbringar sommarnätterna med att köra längs den så kallade Silvervägen, väg 95 från Skellefteå mot norska gränsen. Andra säger åt honom att ge upp, men Lelle kan inte sluta.
 
Meja och hennes mamma Silje kommer till lilla Glimmersträsk för att bo hos en man som Silje träffat på nätet. Meja är sjutton är, och har haft en minst sagt jobbig uppväxt. När hon träffar Carl-Johan och blir välkomnad i hans familj, tror hon att hon kanske äntligen hittat hem. Men så enkelt är det kanske inte.
 
Samtidigt försvinner en ung flicka till. Hon är till utseendet väldigt lik Lina. Är det bara Lelle som ser sambandet?
 
Den här boken är vacker, suggestiv och den kommer en inpå livet. Det är inte bara klassisk spänning, utan mycket om relationer och att orka med att leva, oavsett hur man har det. Jag läser gärna mer av Stina Jackson, för det här gav mersmak.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela