karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Sebastian Bergman och kollegorna löser våldtäkter i Uppsala

Publicerad 2018-12-28 15:27:16 i Allmänt,

En högre rättvisa av Michael Hjoth och Hans Rosenfeldt är sjätte boken om Sebastian Bergman och hans kollegor. Den är spännande som alla böcker i den här serien, och temat är faktiskt ganska intressant den här gången. Varför våldtas ett antal kvinnor i Uppsala, och varför just dessa? Finns det något samband dem emellan?
 
Utredningen tuffar på som vanligt, medan såväl Sebastian som Billy (ja, framför allt Billy...), Torkel, Ursula och Vanja har sin issues i privatlivet. Samarbetet dem emellan löper inte konfliktfritt. Men när en av de våldtagan kvinnorna hittas mördad inser de att de måste jobba tillsammans. Men varför är de personer de intervjuar om våldtäkterna så ovilliga att berätta vad de ändå verkar veta?
 
Den är bokserien är precis som Keplers böcker om Joona Linna spännande, så man läser och läser för att få veta hur det går. Jag tycker nog att denna var bättre än Keplers senaste, Lazarus, som var onödigt våldsam. Men lite på tomgång får man nog ändå säga att det går. Sedan har jag vissa invändningar när det gäller den här boken också, och jag undrar verkligen hur vissa saker kommer att utvecklas. Men visst vill jag trots allt läsa vidare.
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela