karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Rolig satir om vuxna människors beteende

Publicerad 2018-07-20 10:15:09 i Allmänt,

Nu har det inte blivit bloggat på ett tag, men läst har jag gjort, så nu kommer det ett helt gäng bloggposter inom kort.
 
Norska Nina Lykke är en ny bekantskap för mig, och hennes Nej och åter nej är en rolig satir över hur vuxna människor beter sig. Välgörande format, drygt 200 sidor (det är inget fel på tegelstenar men ibland är det skönt att skifta och läsa något som inte tar alltför lång tid.
 
Ingrid och Jan har varit gifta i 25 år. Deras båda söner är vuxna, men behandlar sin mamma som en hushållerska. De förväntar sig att hon ska sköta allt hemma. Ingrid är trött både på familjen och på sitt jobb som lärare. Inget känns kul längre. Jan har däremot blivit befordrad på jobbet, lite till sin egen förvåning. Och hans femton år yngre kollega Hanne visar sig vara väldigt intresserad av Jan. Vem är han att säga nej då? Hanne börjar känna att den biologiska klockan tickar. Hon vill ha familj och barn, precis som vännerna. Kanske är Jan svaret på hennes drömmar? Hon pressar honom till att ta ett beslut - han måste välja mellan henne och Ingrid.
 
När Jan väljer Hanne tänker han att Ingrid först ska bli förkrossad, men sedan kanske bli vän med både honom och Hanne. Men saker blir inte riktigt som han tänkt sig, och Ingrid beter sig verkligen inte som förväntat. Har hon blivit galen?
 
Den här boken är riktigt roande, och man har lätt att tänka sig in i de olika personernas tankar. Rekommenderas!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela