karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Varm roman i andra världskrigets England

Publicerad 2018-06-10 13:44:00 i Allmänt,

Vägen till London av Alix Rickloff är en sån där typiskt engelsk bok, varm och trivsam. Den utspelar sig på 1940-talet, och det är minsann inte soligt jämt, med tanke på att det är krig. Men ändå, man sjunker in i den här boken, och gläds och blir arg tillsammans med Lucy, huvudpersonen.
 
Lucy bor i Singapore, och lever ett bekymmersfritt liv. Men saker händer, och plötsligt sitter hon på en båt till England, där hon ska bo hos sin moster, är det meningen. Andra världskriget är i full gång, och livet i England blir inte alls vad Lucy väntat sig. Så möter hon tolvårige Billy, som evakuerats från London, men vill tillbaka dit. Lucy bestämmer sig för att hjälpa honom hitta sin mamma i London. Men färden till London blir både äventyrligt och stundtals farlig. Förutom att hjälpa Billy, håller Lucy också på och funderar över vart hennes liv är på väg.  Någon familj att tala om har hon inte, och hon har fått ett erbjudande om att filma i Hollywood - om det nu var på allvar. Men då måste hon hitta mr Mason, som gav henne erbjudandet. När hon väl gör det är hon inte lika säker på att det verkligen är vad hon vill.
 
Ja, det är feelgood. Ja, det är förutsägbart, och ja, det är ett lyckligt slut. Trist kanske någon tycker, men den här boken är mysig, och jag gillar den!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela