karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Fjärde litteraturkryssningen till ända

Publicerad 2018-03-30 11:39:00 i Allmänt,

I helgen som gick var det dags för kompisen Anna och mig att begå vår fjärde litteraturkryssning på tidningen Vi:s litteraturbåt till Åbo. Som vanligt var det åtta olika författare med, och dessutom underhållning första kvällen. Det är jätteroligt och intressant, men visst blir det mastigt, och är någon författare inte så intressant är det lätt att man klipper lite med ögonen.
 
Det började på torsdagskvällen. Efter att ha intagit såväl vår hytt som en delikat trerättersmiddag med en flaska vin var det dags att lyssna på Rigmor Gustafsson. Hon var som vanligt behaglig att lyssna på, men visst var det skönt att krypa i säng sedan.
 
Författarna vi fick lyssna på nästa dag var Agnes Lidbeck, Anna Jörgensdotter, Jens Lapidus, Stewe Claesson Lennart Pehrsson, Lena Andersson, Monika Fagerholm och Agneta Pleijel. Agneta Pleijel var tyvärr ganska seg att lyssna på, och Lennart Pehrsson kunde ha varit intressant, men lyckades liksom inte göra sitt föredrag intressant. Lena Andersson, som hoppat in för sjuke Geir Gulliksen, var rolig att lyssna på, och eftersom hon kommer till Hörby i höst på ett evenemang vi ordnar på biblioteket var det jätteroligt att få en förhandskik på henne. Monika Fagerholm, Anna Jörgensdotter och Agnes Lidbeck var alla intressanta att lyssna till, liksom Jens Lapidus, även om jag inte läst hans böcker. Stewe Claesson var en rutinerad föreläsare, men hans ämne kanske inte var det som intresserade oss mest.
 
Sammanfattningsvis var det här en helt okej kryssning, men kanske inte den bästa hittills. Men vi var nöjda när vi klev av båten på fredagskvällen, och helgen fortsatte med klassträff på lördagen med gamla grundskoleklassen. Hur kul som helst att träffa alla!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela