karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Spänningsroman med kvalitet, men vem är Forsete?

Publicerad 2018-09-30 13:11:00 i Allmänt,

Din vän Forsete av Christina Erikson verkar lovande till att börja med. Och den är spännande, bra uppbyggd, och har den sympatiske kommissarie Elias Svensson i huvudrollen. Författaren har givit honom en egenhet jag aldrig sett i någon annan bok - han är besatt av skoputsning. Han putsar sina skor noga varje kväll inför nästa morgon, oavsett vad klockan är. Så har han också poliskårens mest välputsade skor...
 
Två kvinnor har blivit brutalt mördade. Elias Svensson tror att det handlar om en psykopat, och vänder sig till författaren Cornelia Lind, som skrivit en bok om just hur det är att leva med en psykopat. Hon har egna erfarenheter - hennes före detta lämnar henne fortfarande inte ifred. Hon kan hjälpa polisen, men samtidigt försätter det henne i fara.
 
Samtidigt finns någon som kallar sig Forsete där ute. Vill Forsete hjälpa polisen, eller är det precis tvärtom? Det är länge oklart, och jag tänker att allt det där reder upp sig i slutet. Men Forsete är fortfarande bara en skugga när boken slutar, och det stör mig lite. Är det jag som är korkad, som inte förstår vem som är Forsete, eller får vi faktistk inte veta det alls? Det stör mitt helhetsintryck av den här boken, som jag annars verkligen gillar.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela