karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Spännande och underhållande feelgood

Publicerad 2022-08-21 16:19:13 i Allmänt,

Tredje gången gillt av Mia Söderberg ser på omslaget väldigt mycket ut som en lättsam feelgoodroman. Och på sätt och vis är det väl en feelgood, men samtidigt är det något mer. Den är spännande och underhållande, och faktiskt riktigt bra.
 
Maja och Gabriel är på semester i Thailand. Gabriel övertalade Maja som egentligen inte ville åka. Och inte ville hon snorkelutflykt heller, men Gabriel envisades. Men något fruktansvärt hände; Gabriel försvinner i vågorna. Förtvivlad återvänder Maja till Sverige, där inte bara hon lägger skulden på sig själv, utan även Gabriels föräldrar gör det.
 
Så småningom träffar maja Simon, och försöker börja om. Simon är, till skilland från Gabriel, stabil och ansvarstagande. Han är verkligen allt Maja drömt om. Men det börjar hända konstiga saker, och Maja börjar fundera på vad som egentligen hände där i Thailand. Och kanske är det som avslöjas inte så överraskande, men lite förvånad blir man ju. Och slutet är lyckligt, precis som det ska vara när det gäller feelgood, tycker jag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela