karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Rolig, sorglig och härlig

Publicerad 2016-01-28 19:57:00 i

Rabbit Hayes har nio dagar kvar att leva. När boken börjar skrivs hon in på ett hospice. Vi får följa hennes sista nio dagar, samtidigt som vi får tillbakablickar på livet som det var när Rabbit var barn, tonåring och ung vuxen.
 
Den här boken är så härlig. Det är klart att den är sorglig på sitt sätt, Rabbit är ju döende. Samtidigt kan man inte annat än älska Rabbits underbara familj, och även Rabbit själv. Vi möter hennes stora kärlek, Johnny, och hennes underbara föräldrar som bara gör så gott de kan, och därför är förlåtna, trots att de inte alltid lyckas. Vi möter Rabbits syster Grace och hennes stora familj, hennes bror Davey och hans amerikanska på-sätt-och-vis-familj. Vi möter Rabbits bästa vän Marjorie. Och, förstås, vi möter Rabbits älskade dotter, tolvåriga Juliet.
 
Boken Rabbit Hayes sista dagar är skrivien av Anna McPartlin, och på något sätt liknar den inget annat.Men det är verkligen en fantastisk bok. Man blir ledsen och man blir glad, allt i en härlig blandning. Missa inte den här boken! Jag läser på nätet om någon som tycker att den är platt och smörig, och inte alls engagerar. Vilken tur att vi gillar olika saker här i världen!
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela