karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Gripande verklighetsskildring om när ett litet barn blir sjukt och livet ställs på huvudet

Publicerad 2019-07-30 09:02:52 i Allmänt,

När himlen faller ner av Johan Ripås är en biografi. Ripås, som i många år jobbat som SVT:s Afrikakorrespondent, hade just bestämt sig för att hoppa av det fasta jobbet, och flytta till Kapstaden med familjen. Men så börjar hans treårige son se sjuk ut, och de bestämmer sig för att åka till akuten.
 
Det visar sig att sonen har leukemi, och plötsligt krossas alla planer och drömmar familjen haft. SOS International kontaktas för att få hem sonen till Sverige, de äldre barnen får brådstörtat sluta skolan och ta farväl av sina kompisar, och allt familjen äger i Sydafrika säljs. Nu måste de bara hitta en bostad nära Karolinska och skola till barnen, samtidigt som hela livet står på huvudet, och de inte vet hur allvarligt sjuk sonen är. Kommunikationen mellan SOS, Karolinska och sjukhuset i Johannesburg fungerar inte alltid som den borde, vilket gör situationen ännu mer hopplös. Men vänner, både i Sydafrika och Sverige ställer upp på ett fantastiskt sätt.
 
Den här boken är från början skriven som dagboksanteckningar utan avsikt att publicera dem. Det märks, eftersom det plötsligt kommer tankar och instick mitt i texten, men det gör verkligen ingenting. Det gör det hela bara mer levande och man känner verkligen att man är med.
 
I slutet av bokens knappa 200 sidor är sonen fortfarande under behandling, men det ser hoppfullt ut, och boken slutar trots allt ljust.
 
Jag tyckte den här boken var väldigt gripande, och jag slukade den på en kväll.
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela