karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Jörn Lier Horst i nytt skrivsamarbete

Publicerad 2020-04-28 10:54:06 i Allmänt,

Jag brukar gilla Jörn Lier Horsts böcker om polisen William Wisting och hans dotter Line. Nu har Horst skrivit en bok i en ny serie, och det gör han tillsammans med Thomas Enger, också norrman. Den heter Nollpunkt, och är tydligen först delen i en serie med polisutredaren Alexander Blix och bloggaren Emma Ramm.
 
Jag tycker nog at tman känner igen att det är Horst som skriver, och det är absolut ingen nackdel, eftersom jag som sagt gillar hans böcker.
 
Förra lånhdistanslöparen Sonja Nordström släpper en självbiografi på sin femtioårsdag, och ska lansera den i bland annat tv. Men hon dyker aldrig upp. Kändisbloggaren Emma Ramm söker upp henne, och hittar ett olåst hus och tecken på kamp.
 
Sedan hittar polisen i rask följd flera döda kändisar, och man börjar inse att det finns ett märkligt samband mellan de här personerna.
 
Mellan Alexander Blix och Emma Ramm finns det också ett samband, något som Alexander men inte Emma är medveten om. Han berättar dock för henne, och detta leder till en kontakt mellan dem, där Emma får inblick i utredningen, och Alex drar nytta av Emma.
 
En helt okej deckare, och jag läser gärna fler böcker i den här serien.
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela