karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Feelgood i Dalamiljö

Publicerad 2020-11-22 15:44:00 i Allmänt,

Sweet home Dalarna av Karin Janson handlar om Madde som bor i en liten by i Dalarna och är hovslagarlärling. Livet är inte särskilt spännande, men hon har exet Jonte och bästisen  Klara. Men är det verkligen tillräckligt?
 
När så Niklas från Stockholm får vikariat som lantbrevbärare faller Madde pladask för honom. Det blir en annorlunda sommar, och när Niklas vikariat är slut ber han Madde följa med till Stockholm. Hon vågar språnget, men blev det verkligen som hon tänkt sig? Visst har hon och Niklas det bra, men lägenheten är trång, Niklas är en pedant, hon saknar Dalarna, och något jobb som hovslagare får hon ju inte.
 
När det sker ett dödsfall i den närmaste bekantskapskretsen åker Madde hem till Dalarna för att gå på begravning. Ska hon stanna eller ska hon åka tillbaka till Stockholm?
 
Givetvis blir slutet ungefär som man väntat sig, och det är väl okej. Det här är en ganska trevlig feelgood, men kanske utan det där lilla extra. Men Madde är ganska kul. Hon vågar liksom stå för vem hon är.
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela