karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Välskrivet och angelägen deckare om jobbigt ämne

Publicerad 2021-02-28 17:51:00 i Allmänt,

På årets förlagsdagar (eller fölagsdigidagar som det är just nu) för bibliotekspersonal, blev jag nyfiken på författaren Kicki Sehlstedt, som jag inte läst förut. Hennes tredje deckare med frilansjournalisten Aida Svantesson och kriminologen Kajan Berglund, är på gång, men jag började förstås med den första, Sweet Lolita. Och jag är otroligt kluven inför den här boken. Den är välskriven, den är spännande, och den tar upp ett angeläget ämne. Och jag gillar både Aida och Kajan, som är ett kul men omaka par.
 
Det som jag har problem med är just ämnet. Det handlar om unga tjejer, i något fall inte äldre än 13, som säljer sig på nätet. De strippar framför webcam, och så småningom blir det även tal om att träffa de män som är ute efter de här unga flickorna. Jag inser att detta är angeläget, Sehlstedt verkar påläst, och det känns trovärdigt. Jag bara tycker att det är ganska jobbigt att läsa om de här trasiga tjejerna, och om de män som utnyttjar dem. Man mår lite illa. Och det är väl meningen antar jag, men det känns som sagt jobbigt.
 
Jag har reserverat nummer 2 i serien, Oskuld, och jo, jag vill nog läsa den, för det här är ju riktigt bra. Jag får väl ta att jag mår lite dåligt under tiden jag läser...
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela