karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Australisk thrillerdebut om torka och desperation

Publicerad 2017-05-28 13:26:00 i Allmänt,

Hetta av Jane Harper är en en australisk thrillerdebut som inte alls är så dum.Den utspelar sig i den lilla staden Kiewarra, där torkan gör befolkningen desperata. Så desperata att Luke Hadler skjuter sin fru och sin son för att sedan ta sitt eget liv.  Eller har han verkligen gjort det? Befolkningen är kluven, vissa tror att han har gjort det, andra inte. Hans föräldrar ber hans barndomsvän Aaron Falk att komma på begravningen, och sedan ber de Falk som är polis att undersöka fallet, inofficiellt.
 
Förutom att han vill ta reda på vad det var som egentligen hände, brottas Falk också med sitt eget samvete. För tjugo år sedan lämnade han Kiewarra under brådstörtade omständigheter, och han och Luke har sedan dess burit på en hemnlighet. Nu är han ensam om den.
 
När Falk börjar nysta i dagens mysterium visar det sig ha kopplingar till det som hände för tjugo år sedan. Vad var det som hände då, och vad är det som hänt nu? Kan man bli så desperat att man tar livet av sin egen familj?
 
Upplösningen är minst sagt överraskande, men samtidigt trovärdig. En riktigt bra debut med fina miljöskildringar från Australien.
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela