karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Leonaböckerna blir bättre, men jag är fortfarande tveksam

Publicerad 2017-09-24 16:52:22 i Allmänt,

Leona - utan mänskligt värde är Jenny Rognebys tredje bok om den okonventionella polisen Leona Lindberg. De tidigare två heter Leona - tärningen är kastad och Leona - alla medel tillåtna. Den som läst min blogg vet att jag är tveksam till den här serien, men ändå fortsätter jag ju att läsa. Hmm. Men jag får säga att böckerna ändå blir bättre och bättre.
 
Min stora invändning mot de här böckerna är just huvudpersone, Leona. Hon är djupt ohederlig, och skaffar sig pengar på ett ohederligt sätt, samtidigt som hon är en av polisens bästa utredare. Jag får itne riktigt ihop det där, att ingen skulle upptäcka vad Leona håller på med, och att hon fortsätter så här i bok efter bok. Jo, i dne här boken blir ju hennes chef, Alexandra, misstänksam mot Leona, men hon kan ändå inte tänka sig hela vidden av det Leona gör.
 
Med det sagt, så är nog detta den bästa boken i serien. Temat är precis som i makarna Börjlinds Sov du lilla videung, som kom häromåret, organhandel. När man hittar flera personer med färska operationssår, och upptäcker att de saknar organ, drar jakten igång. Leona har som vanligt parallellet med detta sin egen agenda. Men när hon gör en oväntad upptäckt blir organhandelsfallet extremt viktigt för henne. Ja, det blir en personlig vendetta med dem som ligger bakom detta, kan man säga.
 
Jag ska inte säga för mycket om hur det går, men det finns en rejäl cliffhanger i slutet, vilket ju gör att jag känner att jag absolut måste läsa nästa bok i serien...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela