karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Okej svensk feelgood

Publicerad 2018-08-12 16:45:00 i Allmänt,

Julia och Jack av Anna Lönnqvist är väl definitionen av en feelgoodbok. Den passade ganska bra att läsa efter ett gäng deckare och spänningsromaner. Det är alltid kul med omväxling.
 
JUlia och hennes stora kärlek har äntligen fått till en weekend i New York. Där stöter de helt oförhappandes på Julias ex Jack. När hon ser hur fantastiskt han och hans flickvän Emily har det diktar hon snabbt ihop en verklighet om sig och Rickard som inte alls stämmer. Men vaddå, de kommer ju inte att ses igen, så det gör väl inget.
 
Fast det gör de ju. Ses igen alltså, mer än en gång. Och Julia trasslar sig allt längre in i lögnerna. Samtidigt råkar Julias systerdotter illa ut, och hon vänder sig till Julia. Julia blir tvungen att lova henne att hålla saken hemlig inför Petra, Julias syster. Samtidigt har Petra en hemlighet som hon inte kan och vill berätta för Julia.
 
Ja, det rullar på som det brukar i feelgoodböcker, och givetvis blir allting bra på slutet - annars hade det ju inte varit någon feelgood, eller hur?
 
Det här är ingen bok som kommer att stanna jättelänge i minnet, men som en stunds förströelse duger den gott.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela