karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Rörande liten bok om oväntad vänskap

Publicerad 2019-01-10 11:35:27 i Allmänt,

Historien om Arthur Truluv av Elizabeth Berg är en söt liten bagatell till bok, men den dröjer sig kvar i minnet, och den har något speciellt.
 
Arthur Moses tillbringar dagarna med att pyssla om rosorna i trädgården och katten Gordon, och att varje dag åka till kyrkogården för att äta lunch vid sin hustrus grav. En dag möter han artonåriga Maddy där. Hon är utstött i skolan, moderlös och allmänt udda. Hon kommer till kyrkogården för att komma undan mobbarna. Så sakteliga börjar hon och Arthur tala med varandra, och försiktigt spriar en vänskap mellan dem. Maddy döper till och med Arthur till Arthur Truluv, alltså äkta kärlek.
 
Lucille, Arthurs granne, är också ensam. Hon kommer också att bli en i gemenskapen, och de här tre blir osannolikt nog en tajt trio på alla sätt.
 
Jo, man kan hitta vänskap där man minst annar det, och visst kan man umgås över generationsgränserna. Ungefär det är väl budskapet i den här boken, som inte alls är så sirapssöt som man skulle kunna befara, utan bara är allmänt bedårande.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela