karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Tionde Sandhamnsdeckaren

Publicerad 2020-01-24 13:29:10 i Allmänt,

I hemlighet begravd är Viveca Stens tionde Sandhamnsdeckare. Det är inte hennes bästa, men heller inte den sämsta. Jag kan bli lite irriterad på en av huvudpersonerna, Nora. Hon är jurist, och ändå begår hon det ena felet efter det andra, saker hon skulle kunna förlora jobbet för. Det känns inte riktigt trovärdigt att hon skulle vara så korkad.
 
Delar av ett skeltt hittar på en liten ö utanför Sandhamn när man spärnger för att bygga nya hus där. När man börjar undersöka försvunna personer finns det två kvinnor från trakten som skulle kunna stämma in. Thomas och hans poliskollegor ställs inför svåra beslut, och inte blir det lättare av att Nora alltså bedriver någon slags privatspaning vid sidan om. Hon borde veta bättre.
 
Trots detta är boken spännande och jag läser snabbt för att få veta hur det går. Delar av upplösningen var ganska väntade, andra delar kanske mer överraskande. 
 
Har man läst de tidigare Sandhamnsdeckarna vill man nog läsa denna också, även om t ex den förra i serien, I fel sällskap, var betydligt bättre.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela