karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Efterlängtad Vincenzi

Publicerad 2015-06-28 18:01:00 i

Äntligen - en ny Penny Vincenzi! Jag citerar Daily Express:
 
"Det finns få saker i livet som är bättre än vetskapen om att Penny Vincenzis senaste roman ligger på ens nattduksbord … Penny gör aldrig sina hängivna fans besvikna." 

Nu måste jag i och för sig invända - jag har inte Vincenzi på nattduksbordet. Hennes böcker är alldeles för tjocka för det. Den senaste var på 630 sidor.
 
Men annars så. Jag gillar verkligen Penny Vincenzi, brittisk författare. Jag vet inte hur man ska kategorisera hennes böcker egentligen. Många människor, mycket dramatik, mycket känslor, många oväntade vändningar, definitivt inte förutsägbar. Ungefär så. Sedan har hon precis som andra författare sina bättre och sämre alster. Allra bäst tycker jag om Lyttontrilogin, alltså de tre böckerna om familjen Lytton och deras familjeföretag, ett bokförlag. De heter Ingen ängel, Celias döttrar och Farliga frestelser. En anna riktigt bra bok är Vår bästa tid.
 
Nu har jag alltså läst Arvet, Vincenzis senaste. Och den är bra. Men den når inte upp till de nyss nämnda böckernas nivå... Arvet handlar om kosmetikföretaget House of Farrell. Men företaget mår inte bra, och Athina Farrell, 85 år gammal, tvingas inse att hon måste ta in hjälp för att hennes livsverk ska överleva. Bianca Bailey kallas in. Hon är stenhård, men hon brukar lyckas rädda företag på fallrepet. Men Athina tycker inte om hennes metoder. Det utvecklar sig till en kamp dem emellan. 
 
Förutom detta får vi följa relationerna kring en mängd andra människor med anknytning till dessa två personer. Biancas man och tre barn, Athinas två vuxna barn med familjer, andra anställda i House of Farrell. Det är Vincenzi i god form, om än inte allra bästa. Men gillar du Vincenzi kommer du att gilla denna bok också. Har du inte läst Vincenzi förr skulle jag rekommendera dig att börja med Lyttontrilogin.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela