karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Sympatiska Jennifer Sundin är tillbaka

Publicerad 2023-05-31 12:33:53 i Allmänt,

Jeanette Bergenstavs första deckare med journalisten Jennifer Sundin i huvudrollen heter Syndoffer, och den tyckte jag mycket om. Nu har jag läst tvåan, Nattrov, och den är lika bra den! 
 
Först hittas en ung man död mitt inatten. Han är naken. Vad har hänt gentligen? Snart därefter försvinner en ung kvinna efter att ha varit ute och festat en kväll.
 
På olika sätt blir Jennifer Sundin inblandad i båda dessa fall. Hon har dessutom problem med sin värk efter foglossning när hennes barn föddes, och med sitt ex, som inte alls samarbetar om barnen. Och med pengar. När hon blir riktigt inblandad i den unga kvinnans försvinnande är det också svårt att veta var hon har sin lojalitet. Ska hon lita på kvinnans mamma, törs hon skriva för de tidningar hon frilansar för, och vad säger hennes kontakt inom polisen om hon gör det? Får hon ens skriva det hon gör?
 
Jennifer Sundin är lite av en antihjälte, och jag gillar henne skarpt. Hon känns som om hon skule kunna vara en av ens kompisar, och hon är verkligen sympatisk. Jag ser fram emot fler böcker i den här serien, och det lär det bli, för precis som förra gången är cliffhangern tydlig.
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela