karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Charmiga Arthur Pepper på äventyr

Publicerad 2017-02-24 16:04:12 i

Om Arthur Peppers diskreta charm av Phaedra Patrick sägs på baksidan att den påminner lite om En man som heter Ove. Och det är inte en helt tokig jämförelse. Arthur Pepper bor i Yorktrakten i England. Han är änkling sedan ett år tillbaka, de vuxna barnen har han ingen vidare kontakt med, och det han bryr sig mest om är att göra saker enligt sin vanliga rutin och att hålla liv i sin ormbunke, som han döpt till Frederica.
 
På årsdagen av hustrun Miriams död bestämmer han sig för att gå igenom hennes kvarlämnade ägodelar. Han hittar ett berlockarmband som han inte kan minnas att han någonsin sett Miriam bära. Det verkar vara ett dyrbart armband, och på en av berlockerna hittar han ett telefonnummer inristat. Han ringer numret, och hamnar hos en vänlig indisk läkare. 
 
Det telefonsamtalet blir början till ett helt nytt äventyr för Arthur. För trots att han någonstans stretar emot och bara vill återgå till sina rutiner känner han en längtan efter att få veta vad Miriam dolt för honom. Det leder honom ut på en väg fylld av tigrar, uppätet bagage, fickstölder, vandrarhem, en brudklänningsbutik i Paris, och en hel del annat. Alltihop berättat med en återhållen brittisk charm, som man inte kan låta bli att falla för.
 
Och visst, Arthur och Ove skulle nog ha funnit varandra.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela