karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Spännande om människors relationer

Publicerad 2017-11-12 16:44:21 i Allmänt,

Jag läser om boken Korpsystrar av Bettina Bieberstein Lee, och ser att den kallas psykologisk thriller och i gränslandet mellanrealtioner och spänning, och ja, det stämmer. Det är en bok osm är svår att släppa taget om när man kommit in i den.
 
Linn och Nora är systrar. De växte upp i en ganska speciell familj, och när de var små skildes de åt, utan att någon av dem riktigt fick en förklaring, i alla fall inte Linn. Många år senare ses de igen, för att begrava sin mamma. Linn verkar ha allt man önskar sig; en rik, omtänksam man, en stor, lyxig våning, ett barn på väg. Nora har det inte så bra. Systrarn får ändå kontakt, och när det väl gäller är det varandra de litar till.
 
Denna handling varvas med skeenden från när systrarna var små, och skeenden från ytterligare många år senare, när Nora just ska friges från ett fängelsstraff, och blir intervjuad av en journalist, osm vill ta reda på sanningen om vad som hände.
 
Dessa tre skeenden varvas, och så småningom nystas sanningen upp. När Linns tonåriga styvdotter försvinner uppdagas en fruktansvärd sanning om människor som både Nora och Linn är djupt involverade med.
 
Det här är alltså en riktigt spännande bok, men samtidigt handlar den om relationerna människor emellan, och det är riktigt skickligt gjort! Rekommenderas!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela