karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Spänning på skärgårdsö

Publicerad 2017-10-21 17:44:00 i Allmänt,

Och blomstren dö är tydligen Rebecka Edgren Aldéns andra spänningsroman, så debutant är hon inte, men jag har inte läst den första av hennes böcker, så för mig är hon en ny bekantskap.
 
Gloria har vuxit upp med sin ensamstående mamma. När Gloria var i tonåren tillbringade de några somrar i ett kvinnokollektiv på en skärgårdsö. Där fanns också den välbärgade familjen Ekberg, som har sommarställe på ön, och hade det redan på den tiden Gloria var där. Men de två bröderna Ekberg, Karl och Adam, var inte så intresserade av den unga Gloria och hennes kompis Savannah, så de kände egentligen inte varandra.
 
Nu är det annorlunda. Adam är sedan ett halvår Glorias pojkvän, och när han bjuder med henne till två sommarveckor på ön tackar hon ja utan att veta vad hon ger sig in på. Det tar inte lång tid innan hon hittar en död kvinna, just vid det hus där kollektivet bodde. Och det är inte lätt att umgås med Adams bror med familj och med hans mamma. De är misstänksamma mot Gloria, och hon känner sig inte särskilt välkommen. När hon sedan börjar drömma konstiga drömmar om något som hon inte kan veta något om, blir hon rädd. När man sedan hittar kvarlevorna efter ytterligare en person på ön kulminerar snart allt i stor dramatik.
 
Det är lite intressant att se spänningarna mellan Gloria och Adams familj. Ingen ska ju påstå att det här med klasskillnader inte förekommer fortfarande, och när Gloria dessutom står upp för kvinnor och mänskliga rättigheter mot den tämligen konservative Karl hettar det till.
 
Det här en okej spänningsroman. Inte fantastisk, inte dålig. Duger gott som en stunds tidsfördriv. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela