karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Grisham pålitlig spänningsförfattare

Publicerad 2018-01-13 16:55:08 i Allmänt,

Jag tycker nog aldrig att jag läst en dålig bok av John Grisham. Det är spännande rakt igenom, och ganska osentimentalt för det mesta. Och så handlar det ju alltid om juridik på ett eller annat sätt. Det gäller förstås också hans senaste bok, Visselblåsaren.

Advokaten Lacy Stoltz arbetar för en myndighet i Florida som undersöker juridisk brottslighet. Hennes arbete består ofta i att undersöka när misstag eller brott har begåtts inom domstolssystemet. En dag får Lacy ett märkligt tips, någon känner till att en av Floridas mest oantastliga domare tar emot mutor. När Lacy börjar gräva i tipset visar det sig att det finns en utbredd organiserad brottslighet som rör allt från casinoverksamhet till husbyggen till olaglig arbetskraft i denna idylliska solskensstat. Men hur kommer man åt brotten när allt kontrolleras av lagen själv? Det tips Lacy får pekar nämligen ut en av de allra mäktigaste kvinnliga advokaterna i Florida som korrupt och mutad upp till ögonbrynen. Hon och hennes partner lever ett osannolikt lyxliv tack vare de pengar hon får. Och det är mäktiga krafter som står bakom verksamheten som Lacy undersöker, det får hon snart erfara.

John Grisham är en pålitlig författare när man vill ha en stunds underhållning i spänningsgenren. Den här boken gjorde mig inte besviken.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela