karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Intressant och spännande om vad som faktiskt skulle kunna hända i verkligheten

Publicerad 2019-07-17 11:41:11 i Allmänt,

Ett högre syfte av Malin Thunberg Schunke är en debutroman, och den är riktigt, riktigt bra! Vad månde inte komma från denna författare framöver?
 
Fyra unga svenska killar firar en lyxig svensexa för en av dem på franska Rivieran. En av dem, den ende med ett osvenskt namn (men svenskt medborgar skap, och uppvuxen i Sverige) hamnar mitt i vad som antas vara ett terrorattentat. Han gripsd och hamnar i franskt fängelse i avvaktan på rättegång. Både Amir och hans tre kamrater utgår från att det bara är en tidsfråga innan de franska myndigheterna inser sitt misstag, och släpper Amir fri. Men de ärelystne franska domaren Philippe Duvernoy är övertygad om Amirs skuld, och vägrar lyssna på något annat.
 
Den svenska åklagaren Esther Edh och hennes italienska chef Fabia Moretti blir engagerade i fallet, och Esther vet inte vad hon ska tro - är Amir skyldig eller inte?
 
Det är mycket maktspel och det är mycket politik. Hemma i Sverige finns Amirs familj som kämpar för hans sak, men som upptäcker att Sverige inte anser sig kunna göra mycket. Frankrike är ju ett EU-land, och följer samma lagar som vi.
 
Det är skrämmande att inse att detta nog faktiskt skulle kunna hända, och detta bara för att någon, Amir i detta fallet, råkar befinna sig på fel plats vid fel tillfälle, och råkar vara klädd på ett speciellt sätt (inte särskilt märkvärdigt, men även klädseln kommer att tas upp som bevis).
 
Det här ska vara första boken i en serie, och jag kommer definitivt att följa Esther Edh och Fabia Moretti i framtiden!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela