karinboktok.blogg.se

Att läsa är att leva. Här skriver jag om böcker jag läst. Utbudet är blandat, men deckare dominerar.

Välskriven klassisk deckare i Göteborgsmiljö

Publicerad 2024-05-12 15:44:04 i Allmänt,

Ett stråk av karma är Tony Fischiers fjärde deckare med Niklas Ragnvik och Maxine Adlerkrantz i rolerna, även Maxine inte figurerar jättemycket i den här boken, eftersom hon är på resa i Namibia för att söka sina rötter.
 
Jag gillar den här serien. Böckerna utspelar sig i Göteborg, och Fischier kan sitt Göteborg, det märks när det handlar om till exempel biljakter.
 
Ett lik hittas i Trädgårdsföreningen i Göteborg, och det är kallt - väldigt kallt. Det visar sig ha legat i jorden länge. Varför har det inte upptäckts tidigare, och varför har ingen saknat personen?
 
Niklas Ragnviks kollega Markus Hauer har just gått i tjänst efter en sjukskrivning i samband med en dödsskjutning. Han blir tilldelad ansvaret för det kalla fallet, och lite motvilligt tar han sig an det. Det finns ju nyare mord att utreda, som känns viktigare, till exempel jakten på en prickskytt som verkar skjuta ihjäl personer utan urskiljning. Men polischefen ger sig inte - vad ska pressen säga om man inte tar det här mordet på allvar, trots att det kan vara preskriberat.
 
Och naturligtvis visar det sig så småningom att det någonstans finns en koppling.
 
Den här serien är riktigt bra. Klassiska, välskrivna deckare där man gärna vill läsa mer. Inte dumt alls!
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela